Over ons

Over ons

Wij zijn Stephan en Jessica van Oosterbosch en wonen met onze ragdolls in Zeist.

Wij hebben een zoon van 4, Jake en een dochter Liv van 2 jaar. 

Onze kinderen groeien op met de katten en zijn dol op ze. 


Jessica heeft al haar hele leven katten en sinds wij samenwonen zijn er ook katten in ons leven geweest. De droom van Jessica was al langere tijd om een ragdoll cattery te starten. Wij waren al een hele tijd verliefd op de ragdolls. De mooie grote bouw, diepblauwe ogen, en het zachtaardige lieve karakter


Toen 1 van onze oude katten overleed en er weer een plekje vrij kwam hebben wij toen al snel besloten dat er een ragdoll zou moeten komen en wij zijn ons goed in gaan lezen wat het allemaal in houd om een cattery te hebben.


Wij wisten al snel dat wij mooie , lieve en gezonde ragdolls wilden fokken en Stephan heeft zich verdiept in de stambomen en genetica kennis.


Ragdoll cattery Perfect Change is opgericht in juli 2013.


Wij werken samen met Lotte en Ilonka Hofstee van cattery FantasticDolls in Kerkdriel. We hebben dezelfde visie als het om ragdolls gaat en zijn bevriend. 

Wij fokken via de ragdollstandaard van FIFE. Ook zijn wij aangesloten bij FIFE mundikat.

Wij gaan regelmatig naar shows met een paar van onze ragdolls. Dit omdat wij het gezellig en leuk vinden om met vrienden te showen. Wij gaan alleen naar show met de ragdolls die er ook relaxt onder zijn, niet al onze ragdolls waarderen het om naar show te gaan. Deze blijven dan ook lekker thuis.

 

Onze ragdolls worden getest op HCM en PKD/CIN door middel van een erkende Specialist Veterinaire Radioloog. Dit laten wij doen door Niek Beijerink. 


Voor ons is de gezondheid heel erg belangrijk en wij willen alleen fokken met gezonde dieren.  Ook worden onze katten getest op FIV/FELV en krijgen  de jaarlijkse entingen .

Alle testresultaten zijn in te zien bij ons thuis. 

 

Onze ragdolls zijn onze huisdieren en lopen vrij los in huis. Snachts mogen ze bij ons in bed slapen als ze willen. Ook hebben ze de beschikking van een buitenren waar ze in mogen als wij thuis zijn. In huis hebben wij verschillende kamers die vol staan met krabpalen waar ze zich terug kunnen trekken en kunnen spelen. We zweren bij de krabpalen van Drapaki en Katzendeko. Deze krabpalen zijn kwalitatief erg sterk en gaan minimaal 10 jaar mee. Ragdolls zijn grote lompe katten dus de krabpalen moeten wel iets kunnen hebben. 


Onze katers hebben beide een eigen kamer waar ze snachts en als wij op ons werk zijn verblijven. Hier hebben ze hun eigen krabpalen en vaak vergezellen de dames ze. 

 


Wij hebben als visie om mooie, gezonde en lieve ragdolls te fokken die aan de rasstandaard van de Fife voldoen.

Klik hier voor de rasstandaard.


Wij houden van  ragdolls met een lief gezicht en met grote ogen. Wij vinden het ook erg belangrijk dat ze hun zachtaardige en stabiele karakter behouden word en dit doorgeven aan hun kittens. Wij selecteren erg streng op het karakter. Daarom hebben wij erg lieve dieren in onze cattery en dat horen we ook terug van de eigenaren van onze kittens. De vacht hoort zijdezacht te zijn en makkelijk in onderhoud. 


Er staan altijd brokjes en schoon water beschikbaar voor onze katten. Wij hebben verschillende drinkfonteinen staan door heel het huis. Katten drinken beter vanwege het water wat beweegt, we moeten ze dagelijks bijvullen. Onderdeel van het dieet van onze katten is vers vlees van het merk BIBI (klik voor informatie over het voer). Dit is erg gezond voor katten omdat er veel vocht in zit. Onze kittens krijgen het verse vlees zodra wij ze laten wennen aan vast voer 


Wij geven onze katten brokken van Royal canin, de kittens krijgen de babybrokjes.  Qua natvoer geven wij Cosma nature, Schezir, Bozita, Cosma. Ze krijgen ook per dag een kilo versvlees van BIBI , dit vinden ze heerlijk. 


Ook geven wij onze katten snoepjes, ze zijn hier gek op. De cosma snackies zijn hun favoriet. 


Elke dag mogen onze katten de kattenren in, de meeste zitten er graag de hele dag. Zodra wij naar bed gaan halen we alle katten naar binnen toe. Frisse lucht is erg belangrijk en ze kunnen bij ons  op allerlei plekjes zitten en naar vogels kijken of een paar uur slapen in de frisse wind.